slowjuicer

3 redenen om over te stappen op een Slowjuicer

“Nu sla je echt door”, zegt mijn vriend, als ik hem vertel over mijn plannen een slowjuicer aan te gaan schaffen. “Wat is er mis met de normale sapcentrifuge?”. Tja, op zich niets mis mee. De sap is geweldig lekker en we maken er al jaren de favoriet bieten/appel/wortelsap mee. Maar inmiddels hoor ik zoveel geluiden uit mijn omgeving over de slowjuicer dat ik me er toch in ben gaan verdiepen. En tja, eerlijk is eerlijk, het oog wil ook wat, ik werd gewoon verliefd op deze zachtgroene slowjuicer van Versapers…

slowjuicer

 

Waarom toch een slowjuicer?

Hoe meer ik erover las, hoe logischer het klonk. Ik vond zo al 3 goede redenen:

  1. In een normale sapcentrifuge worden groente en fruit er op hoge snelheid doorheen gejast. Bij een slowjuicer blijven er veel meer enzymen en vitaminen behouden door het lage tempo
  2. Een normale sapcentrifuge haalt minder sap uit je groente en fruit (de pulp is veel vochtiger). Een slowjuicer “perst” het vocht er echt uit dus uiteindelijk meer rendement.
  3. De langzaam geperste sappen uit de slowjuicer oxideren minder snel en zijn langer houdbaar zonder dat er veel voedingsstoffen vervliegen (48 uur in de koelkast).

 

Zaterdag kwam de doos, spannend! Had meteen een mooie reden een sap te maken, want mijn kinderen vonden geen van mijn geblenderde ananassapjes lekker (“bleh mamma er zitten allemaal haartjes in”). Dus een halve ananas in stukjes, twee grote wortels en een stukje gember, resultaat: superglad fel-oranje sapje. Het apparaat werkt echt geruisloos en de traagheid straalt een hoop rust uit. Love it!

slowjuicer

Wortel-ananassap:

2 wortels

1 halve ananas

klein stukje gember

slowjuicer

Mijn oude apparaat gaat nu naar mijn moeder. Over een paar jaar wil zij vast ook over naar de slowjuicer, maar je moet ergens beginnen. Überhaupt het in je systeem krijgen van het maken van verse sappen is stap 1, de slowjuicer komt vanzelf, vooral als ze tegenwoordig zulke mooie maken… O ja, en mijn vriend? Die vindt hem te gek!

 

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email