Veggie Kidz Raw-food

Eten voor de TV, NO WAY! Tenzij…

In ons kookboek Veggie kidz beschrijf ik mijn 12 gouden regels voor bewust (op)voeden. Een daarvan is Rust aan Tafel. No way dat mijn kinderen voor de TV mogen eten. Eten doen we aan tafel en dan ook even geen speelgoed op tafel en geen filmpje op de achtergrond. En mezelf (en Gijs) werp ik ook de regel op: geen i-phone, weg met dat ding (lekker!!). Nu zit ik met mijn kinderen aan tafel en maken we tijd voor elkaar en het eten.

Maar…voor het eten mogen ze van mij vaak wel even een filmpje kijken en ik ben erachter gekomen dat dit een heel goed moment is voor…raw food!! Laatst zag ik die raw-food prediker David Wolfe op TV. Hij beweerde dat minstens 51% van ons dieet rauw moet zijn en het liefst nog veel meer. Ik heb daarover mijn bedenkingen, maar uiteraard is rauwkost wel heel goed. Dat zal ik David niet tegenwerpen.

Veggie Kidz Raw-food

TV kijken=Raw food time!

Dus TV kijken = Raw food time! Ongemerkt werken ze bakjes wortels, komkommer, cherry tomaatjes en broccoli (beetje gestoomd) naar binnen en worden die darmen al lekker aan het werk gezet in voorbereiding op de maaltijd. Ook weer niet teveel want dan blijf je mooi met je bordje eten zitten, maar gewoon een beschaafd bakje per persoon. Ongemerkt is een deel van de groenten nu al binnen tijdens Barbapappa…

Heb jij ook handige tips om de groenten een groot deel van de dagelijkse voeding uit te laten maken, post ze hier, we genieten graag mee!

Print Friendly, PDF & Email