Cleome van den Berg

Even voorstellen: Cleome van den Berg

Naam: Cleome van den Berg

Moeder/vader van: Olle (bijna 2)

Vindt ’t leukst in de keuken: de uitdaging als je denkt dat je ‘niets meer in huis hebt’ toch weer iets creatiefs op tafel te zetten met wat er nog in de (koel)kast ligt.

Cleome van den Berg

Vindt ’t moeilijkste in de keuken: het inschatten of Olle genoeg van de nodige voedingsstoffen binnen krijgt, want ik vind hem vrij kieskeurig in wat wel en niet in z’n mond blijft.

Favoriete restaurant met kinderen: Hmm, voor uit eten met een kind slapend in een kinderwagen heb ik wel een tip. Toen wij voor de eerste keer uit eten gingen met Olle slapend in de kinderwagen hebben we gegeten bij mijn favoriete restaurantje Aan de Amstel. Ze waren heel behulpzaam en hadden, hoe lief, het halve restaurant omgebouwd zodat onze kinderwagen naast de tafel kon staan.

Beste tip om van kinderen fijnproevers te maken: het komt niet zelden voor dat Olle zijn groentestukjes gedecideerd scheidt van de pasta, granen of aardappelen. Dus om hem nu een fijnproever te noemen, vind ik ver gaan. Wat ik wel probeer is alles te laten proeven wat ik zelf eet, ook als hij het de vorige keer uitspuugde. Zo stimuleer ik hem aan veel verschillende smaken te wennen.

Favoriete gerecht van de kinderen: Het was pannenkoeken, maar sinds de uitgave van Veggie Kidz doet de Melanzane Mama Mia niet onder.

Hart onder de riem: Als kinderen geen groente willen eten, dan af en toe een halve avocado rauw naar binnen of een supergezonde soep van alle groene groenten die er in huis te vinden zijn.

Onmisbaar in de keuken: voor moeders met baby’s is de Babycook onmisbaar, een handig stoomapparaatje waarmee je snel groenten kookt en meer vitaminen behoudt dan koken in water.

Geheim: De biologische groente- en fruittas die wij elke week bij de groenteboer halen zorgen ervoor dat wij gevarieerder en creatiever eten. Doordat er groenten van het seizoen in zitten, eten we vaak gerechten waar ik anders niet aan zou denken.

Favoriete kok: Yvette van Boven

Print Friendly, PDF & Email