Heerlijke spring rolls met groente en verse kruiden

Spring rolls met groente en verse kruiden, we proefden ze vorige week bij Cottoncake en waren verkocht. Wat een feest en t ging ook nog samen met mn detox programma. De dag erna gingen we weer met lunch. 


Vandaag experimenteerde Elodie in ‘t kleine keukentje in de studio… 

Spring rolls met verse groente en kruiden

Ingrediënten:

Voor 4 spring rolls

  • 4 Rijstvellen
  • 2 bladen (ijsberg)sla
  • Komkommer, ongeveer 10 cm
  • 1/2 paprika
  • 2 wortels
  • 1 nectarine
  • 1/2 avocado
  • Verse gember, ongeveer 1cm
  • Verse munt blaadjes 1 handje vol
  • Koreander 1 handje vol

Voor t sausje

  • 3 el soja saus
  • 2 el notenpasta (cashew of bijv. pindakaas)
  • Scheutje heet water
  • 1 desert lepel azijn

Was de groente, maak ze schoon en snijd de groentes in dunne reepjes in de lengte richting. Haal de pitten uit de avocado en nectarine en verwijder de schil bij de avocado. Snijd in de lengte richting in reepjes. Snijd de gember in inimini stukjes.

Leg een rijstvel een paar tellen in een kom lauw warm water. Laat even uitlekken en leg op een bord.

Leg eerst de kruiden neer dan wat sla en vervolgens de verschillende in reepjes gesneden groente en fruit. Strooi dan wat gember erover. Vouw nu voorzichtig het rijstvel dicht. Eerst rol je het als een soort pannenkoek en vervolgens vouw je de zijkanten dicht. De eerste scheurde omdat we m veel te vol hadden gedaan, die konden we mooi proeven.

Voor t sausje meng je alle ingrediënten met een garde.

  

  

En natuurlijk nog even eerst een foto maken.   Bon apetit!

Print Friendly, PDF & Email