groentebeesten maken in 3 stappen #veggiekidz #groentebeesten maken in 3 stappen #veggiekidz #groentenbeesten

Groentebeesten maken in 3 simpele stappen

Groentebeesten maken. Superleuk om met je kinderen te doen. Vooral als je net naar de markt bent geweest en veel verse groenten gehaald hebt. Je kan ze natuurlijk ook maken met de groenten die je in huis hebt.

groentenbeesten maken in 3 stappen #veggiekidz #groentenbeesten

Wat moet je doen om groentebeesten te maken?

Stap 1

Koop bijvoorbeeld wortels, broccoli, zoete aardappels, courgette, aubergine, boontjes, champignons en cherry tomaatjes. Neem meteen ook wat verschillende verse kruiden als peterselie en bieslook, die  het goed doen als (snor)haar. En uien en knoflook, die je waarschijnlijk al in huis hebt, zijn ook goed te gebruiken.

Stap 2

Zorg voor een neutrale ondergrond en genoeg ruimte om je beest te kunnen maken (gewoon aan tafel of maak plek op het aanrecht).

Zet de keuken wekker op bijv 5 min. en maak een beest. Je kan ieder je eigen beest maken en je kan het ook heel goed samen doen. Eerst legt de een wat neer en vervolgens vult de ander het weer aan etc.

Stap 3

Maak een foto van je groentenbeest en post ‘m met de #groentebeesten en #veggiekidz of mail ze ons info.veggiekidz@gmail.com! De leukste beesten zetten we er met je naam bij in deze post.

En je kan er natuurlijk meer dan 1 maken. We merkten dat we er enorm veel lol in hadden om steeds weer nieuwe groentecreaties te verzinnen. Zie het resultaat hieronder.

groentebeesten maken in 3 stappen #veggiekidz #groentenbeesten

beesten maken in 3 stappen #veggiekidz #groentebeesten

beesten maken in 3 stappen #veggiekidz #groentebeesten

groentebeesten maken in 3 stappen #veggiekidz #groentebeesten

groentebeesten maken in 3 stappen #veggiekidz #groentebeesten

P.S. Dit is ook leuk voor grote mensen, ik heb er samen met mijn moeder heel veel lol gehad om deze beesten te maken voor het Veggie Kidz kookboek.

Veggie Kidz kookboek en Viva Las Vegas Food Festival

Dit weekend zitten de Veggie Kidz auteurs Monique Jansse en Eef Ouwehand in het boekenpanel op het Viva Las Vegas Foodfestival in Amsterdam. Het festival is gratis, er is een food market, kookworkshops, films, kids entertainment en nog veel meer, zowel voor ouders als kinderen genoeg te doen. Bekijk het programma voor de tijden. Na afloop van het boekenpanel is het mogelijk om een gesigneerd boek te kopen.

Lukt het je niet om erbij te zijn en wil je toch een gesigneerd exemplaar? Bestel dan hier het Veggie Kidz kookboek en geef bij de opmerkingen aan dat je het gesigneerd wilt hebben!

Print Friendly, PDF & Email