eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research

MS research Rokjes dagloop ~ personal

Op 6 april doe ik met nog 3 andere Katwijse Skone mee met de rokjes dagloop voor MS research. Graag wil ik je vragen me te sponsoren.

Toen mijn lieve zus een mail stuurde of we mee wilden doen met de rokjes dagloop voor MS research, kon ik daar alleen maar ja op zeggen. Met tranen in mijn ogen zat ik achter mijn computer. Mijn lieve stoere zus die het nooit over haar ziekte heeft, nooit klaagt als het niet gaat, als ze last heeft met lopen of haar fijne motoriek haar in de steek laat, vroeg ineens of ik iets wilde doen voor haar en haar ziekte.

eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research

Inmiddels heeft ze het 20 jaar, toen ze aan het afstuderen was kreeg ze last van haar hand. Tintelingen en ze kon niet meer schrijven. De neuroloog in het ziekenhuis weet het aan examenstress…Een bevriende neurochirurg vertrouwde het verhaal niet en liet haar opnemen. Na een berg onderzoeken bleek dat het MS was.

MS was geen vreemde voor ons. De moeder van een van de beste vriendinnen van mijn zus is er aan overleden. Ze had een hele agressieve vorm en kon op het laatst niets meer. Een tante had het ook, die had een mildere vorm waar wel redelijk goed mee te leven viel. Waar Mick zich het meest zorgen om maakte was hoe ze het aan haar vriendin moest vertellen.

Ondanks dit heftige nieuws zette Mick haar plan door om een jaar naar Amerika te gaan. Ik weet nog goed dat ik daar op bezoek ging en dat ze met een oog niks kon zien. Volgens de arts kon het weggaan of niet. Ondanks het oog hebben we een geweldige trip samen gemaakt langs de oude highway 1.

In Amerika waren ze toen bezig met interferon beta, je moest dat iedere dag injecteren. Mick wilde dat uiteindelijk niet omdat het het krijgen van kinderen kon beinvloeden. En dat wilde ze niet bij voorbaat al uitsluiten.

Gelukkig maar, want ze heeft inmiddels 3 prachtige kinderen, waar ik de trotse tante van ben. Ik weet nog goed dat ze na de geboorte van een van de kinderen een terugval had en ze de kleine niet zelf uit bed kon tillen. Gelukkig is het de laatste jaren redelijk stabiel. Ze weet goed wat wel en niet gaat en dat ze iedere dag ‘s middags moet slapen.

eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research

Ik geloof dat ik 12 was toen ik mijn laatste sponsorloop deed, met een blaadje langs de huizen. Tegenwoorden kan het allemaal online. Mijn lieve nicht Jet heeft een fanpage aangemaakt en ik wil jullie vragen ons te sponsoren. Om geld in te zamelen voor MS research zodat ze hopelijk meer grip krijgen op deze rottige ziekte.

eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research

eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS researcheefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research eefphotography | blog | sponsor met de rokjes dagloop ons voor MS research

On April 6th I will join the ‘rokjes dagloop’ for MS research. My sister who has multiple sclerosis asked me to join. I was very moved when she asked me. Since she never talks about her disease nor complains about it. I hope you will donate. You can do it here.

Print Friendly, PDF & Email