wortelsalde

OP ZOEK NAAR PITTIGE WORTELS / WORTELSALADE

Iedereen raspt wel eens een wortel en doet er misschien wat citroensap door. Maar hoe kan het spannender?

wortelsalade

Fascinatie voor vorm en structuur

Al geruime tijd ben ik onder de indruk van wortels. Vroeger, toen ik ze in de moestuin zo mooi oranje uit de grond trok (nu zie ik mijn dochters hetzelfde doen in hun schooltuin). De fascinatie voor de vorm en textuur die zich nu uit in porselein servies dat ik geïnspireerd op de wortel ontwerp en maak. En natuurlijk de smaak van wortels in taart, pannenkoeken (omdat mijn dochter vroeger geen groente wilde eten), salades, soep etc. Tenslotte het woord wortels, wat mij bijzonder inspireert op het pad van ontwikkeling. Kortom, wortels zijn altijd mijn vrienden geweest.

Met wortels kun je heel veel lekkere gerechten bereiden. Maar als enthousiast rauwkost-eter doe ik regelmatig mijn best op wortelsalades. Die wortels zijn eigenlijk zo vriendelijk, je hebt weinig nodig om er wat moois en lekkers van te maken. Blijkbaar maakte ik ze over het algemeen wat te ‘laf’, want één van mijn tafelgenoten was het zat en kwam met de opgezouten mening dat er wel wat meer pit in de wortelsalades mocht.

Gember en koriander

Nou ben ik al aardig gevorderd in de kunst van het ontvangen van feedback op mijn creaties, dus ging ik er eens een meditatie aan wijden. Na wat stilte kwamen de antwoorden; gember en koriander moeten er door! Met een hier in huis favoriet diepzinnig kinderliedje in mijn hoofd: “Ik eet geen vlees, ik eet geen vis, ik ben maar een konijn dat op zoek naar zijn wortels is, een ander plan, een nieuw begin, daar zet ik mijn tanden in” ging ik aan de slag.

Het recept, voor jong en oud:

[amd-zlrecipe-recipe:25]

Tijd om op zoek te gaan naar je eigen pittige wortels….veel plezier!

Print Friendly, PDF & Email