pepernoten bakken

PEPERNOTEN BAKKEN? SUPER MAKKELIJK MET DIT GEZONDE(RE) RECEPT

Sinterklaas is in het land, de eerste Sinterklaas die wij glutenvrij gaan vieren. Op en top voorbereid staan we langs de intocht te zwaaien en heb ik in mijn tas een zakje glutenvrije pepernoten. Want stel dat er gestrooid wordt, dan breekt mijn moederhart bij het idee dat hij niets mag opeten van het strooigoed. Een vriendin gaf me een tip, zelf pepernoten bakken en meenemen. Hieronder deel ik de gewone variant met gluten.

pepernoten bakken

Pepernoten bakken

Voor het eerst bakten we zelf glutenvrije maar ook (geraffineerde) suikervrije pepernoten. Ik kan je verzekeren: je wil nooit meer andere pepernoten bakken. Inmiddels zijn we er allemaal aan verslaafd thuis. Ik maak ze in dit recept wat meer “mainstream” met spelt- of volkorenmeel, maar voor een glutenvrije variant vervang je het speltmeel door glutenvrij meel, bijvoorbeeld van Doves Farm.

[amd-zlrecipe-recipe:31]

Heb jij ook een naast een recept om pepernoten te bakken zelf een recept voor een gezondere variant van het Sint-snoepgoed? Laat het ons weten!

Wil je meer weten over verantwoord koken en bakken voor je kinderen? Bestel dan hier ons boek Veggiekidz.

Print Friendly, PDF & Email