zelf ontbijtkoek maken

ZELF ONTBIJTKOEK MAKEN? SUPER LEKKER MET DIT RECEPT /KYRA

Monique schrok van de hoeveelheid suikers en onuitspreekbare woorden  op de ingrediëntenlijst op de ontbijtkoekverpakking (dit wijst vaak op E-nummers). Ze gaat opzoek naar een alternatief. Voedingsorakel Kyra de Vreeze weet raad.

Kun je ontbijtkoek ook zelf maken en ken je een goed recept?

Zeker! Zelf ontbijtkoek maken is heel eenvoudig. De gezondste ontbijtkoek maak je zelf omdat je op die manier de kans hebt te kiezen voor de allerbeste ingrediënten. Denk aan volkoren granen(meel) zoals boekweit, ongeraffineerde zoetmiddelen zoals dadels of rijststroop, ongezoete plantaardige melk en gezonde vetten als kokos.

zelf ontbijtkoek maken

Ingrediënten

250 gram roggemeel

8 gram bakpoeder

2 theelepels kaneel

½ theelepel kruidnagelpoeder

½ theelepel nootmuskaat

50 gram ruwe rietsuiker

100 gram honing

250 ml rijst- of amandelmelk*

Zonnebloemolie om in te vetten.

Bloem om te bestuiven

Bereiding:

Vet cakeblik in en bestrooi met bloem. Zeef bakmeel, zout en specerijen boven een kom.

Voeg honing, ruwe rietsuiker en rijstmelk toe. Roer tot egaal beslag en schep in cakevorm.

Vet vel bakpapier in en leg op beslag. Verwarm oven voor op 160 graden. Plaats blik onderin oven en bak 75 minuten. Haal het papier er na 45 minuten af. Laat afkoelen.

*Zelf notenmelk maken

Je kan deze ‘melk’ kant-en-klaar bij de bio winkel krijgen of zelf maken. Weet je niet hoe dat moet? Bekijk mijn video om te zien hoe dat gaat: http://vimeo.com/60685276. Tijdens deze video laat ik zien hoe je zelf notenmelk maakt, welke ik daarna omtover tot een overheerlijke en hypergezonde chocolade melk!

Wil je meer tips van Kyra lezen? Kijk dan hier. In het Veggie Kidz kookboek geeft Kyra tips bij kinder kwalen, een top 50 gezondste voedingsmiddelen en beantwoord ze een hoop voedingsvragen m.b.t. vegetarisch eten en kinderen.

Print Friendly, PDF & Email