Merry X-mas en wat kies jij als woord voor 2013 door eef ouwehand

Ieder jaar kies ik een woord voor het jaar. Hier kan je lezen welke invloed dat op mijn leven gehad heeft. Ik hoop je te inspireren ook een woord te kiezen

Merry X-mas and a happy 2013!

Kerst is inmiddels voorbij en ik hoop dat jullie allemaal net zo’n fijne en relaxte kerst als ik gehad hebben! Eerste kerstdag hebben we bij mijn ouders gevierd. Heerlijk eten en veel mooie kado’s. Tweede kerstdag zijn we naar de familie van mijn vriend gegaan en daar hebben we het nog een keer over gedaan. Beide avonden ook een Harry Potter film gekeken. Ik kijk bijna nooit tv en vond het super om even helemaal in een andere wereld te zijn tussen de heksen, enge griezels en weerwolven ;-).

Wat is het toch fijn om deze dagen met zoveel dierbaren door te brengen. Ik kan er echt intens van genieten! Nu nog een dagje werken en dan zaterdag een week vakantie. Lekker veel naar buiten en niet achter de computer. Even tijd om te bezinnen en ruimte te creeren voor de uitwerking van de plannen voor 2013.

Heb jij al voor ogen wat je wilt volgend jaar? Waar je je op wilt focussen in je werk? Waar je aandacht aan wilt besteden prive? Welke dingen je gaat doen die goed zijn voor jou?

Ik merk dat het mij altijd helpt om gestructureerd een aantal dingen te benoemen en vast leggen op papier. En dat dan ook te delen en te bespreken met anderen. Op de een of andere manier gaat het voor mij dan meer leven en merk ik ook dat ik meer dingen voor elkaar krijg dan wanneer ik dat niet doe.

Wat ik ook doe is een woord kiezen voor het nieuwe jaar. Via Ali Edwards one little word, ben ik ooit op dat idee gekomen. Op haar site kan je er veel meer over lezen over de kracht van een woord kiezen als thema voor het jaar.

Laatst met opruimen kwam ik mijn woord & lijst voor 2010 tegen. Mijn woord voor dat jaar was BLOOMING (bloeien). Voordat ik mijn lijst invulde was mijn situatie de volgende:

Bloeien, samen, woord van het jaar

Op persoonlijk vlak ging het goed, ookal was een tijdje daarvoor mijn relatie uit gegaan. Mijn werk ging heel goed, ik was lekker bezig met fotografie en vooral hard aan het werk.  

Op de een of andere manier was ik op de site van Christine Kane beland en las ik haar blogpost over word of the year, (lees hier haar post van dit jaar). Ik downloade haar word of the year worksheet (schrik niet het is allemaal erg Amerikaans, de tool is echter super!) en vulde hem in. Ik besefte me dat ik als ik heel eerlijk was ik graag een gezin wilde en hoe ik toen bezig was, vooral heel hard werken, dat niet ging gebeuren.

Ik zette dat jaar op 1: een lieve partner. Een van de vragen die je verder moest beantwoorden was: wat zou voor jou een HOME RUN zou zijn qua jaar. Ik schreef daar op dat voor mij het toppunt van BLOOMING zou zijn als ik zwanger zou zijn en een lieve partner zou hebben en een fijn huis.

Ik zag de lijst van 13 punten en 10 van die punten heb ik inmiddels gerealiseerd (de bovenste 10). Ik heb een gezin en we wonen in een heel fijn huis. Ik heb een prachtige dochter van inmiddels 1, een schat van een (stief)dochter van 9 en een lieve partner. Er stonden ook doelen op qua werk, ik wilde meer samen werken en een deel van mijn tijd in het buitenland. Ik heb in dat jaar mijn eerste boek over Curaçao gemaakt en uitgegeven samen met Kristel Slagter, waar ik nog steeds met veel plezier mee samen werk.

Een van de doelen die er ook op stond was werken met Happinez, die heeft iets langer geduurd, maar in Happinez nr 3 van 2013 komt een artikel over Curaçao met mijn foto’s erbij.

—————————————————————————————————————————————————-

Waarom nu dit hele verhaal? Ik hoop dat het je inspireert om ook met jouw woord aan de slag te gaan en tijd vrij te maken om na te denken wat echt belangrijk is en wat je wilt voor volgend jaar. Zodat je de dingen voor elkaar krijgt die voor jou essentieel zijn .

Omdat ik weet dat het lastig is om alleen aan aan ‘t werk te gaan geef ik de workshop doelen stellen. Tijdens deze workshop gaan we aan de slag om je doelen voor het komende jaar helder te krijgen. De eerst volgende is op 18 januari. Als je meer informatie wilt kijk dan hier. Als je je wilt aanmelden bel me +31641512700 of stuur een email.

Ik vind het leuk om te horen als je je woord voor 2013 hebt gekozen en waarom, helemaal leuk als je het hieronder deelt in de comments! Mijn woord voor 2013 zal ik na de vakantie hier delen.

—————————————————————————————————————————————————-

Van 28 December – 7 Januari heb ik beperkt toegang tot mijn mail. Mocht je een iets latere reactie krijgen dan begrijp je waarom 😉  Vanaf 8 januari ben ik weer normaal bereikbaar.

 

 

Print Friendly, PDF & Email