21 Jul Zomerse couscous met rode bietjes
Geen groente geeft mij zoveel nostalgische herinneringen als de rode biet. De aardse geur van de gekookte biet. De geraspte bietjes door de aardappels geprakt bij m’n tante. De rode plas de volgende dag. Of wellicht is het slechts de babyfoto met de rode snoet.
Ook mijn kinderen moesten eraan geloven… herinneringen gemaakt, de foto als bewijs. Als baby gaf ik ze de bietjes met een appel en een aardappel erdoor gepureerd. Tegenwoordig maak ik het vaak met couscous of quinoa. Lange tijd zelfs waren de bietjes het lievelingsgerecht van mijn dochter, totdat ze de pannenkoek ontdekte….
Recept
Mijn recept voor bietjes met couscous voor 2 kindjes.
[amd-zlrecipe-recipe:18]
Zelf eet ik dit ook graag… ik pureer dan een deel van de bietjes en wortels niet, voor iets meer bite.
Variatie/ toevoeging
Als ik venkel of bleekselderij in huis heb, gaat dit ook door het wortelmengsel.
De couscous is ook makkelijk door quinoa te vervangen.